maandag 21 januari 2013

Voornemen 2013: TED Talk "ENLARGE YOUR FRAME OF MIND: the Power of Storytelling in Transforming a Crisis"

Mijn goede voornemen is om in 2013 een TED-talk(Engels of Nederlands) te houden: ENLARGE YOUR FRAME OF MIND: the Power of Storytelling in Transforming a Crisis.

#Durftevragen: Wie helpt mij om dit voornemen waar te maken? Suggesties, tips, ideeën en contacten, etc zijn van harte welkom!




De TED-talks bieden voor een groot (internet) publiek ruimte voor zaken die mij na aan het hart gaan, zoals
  1. Presenteren  van constructieve, toekomstgerichte boodschappen: verbeter de wereld en behoud het goede;
  2. Integreren van inhoud, vorm en interactie ten behoeve van een optimale presentatie. Spreken in het openbaar is ook een soort theatrale performance.
Met De dans van de held wil ik de wereld graag vertellen, dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt. Dat begint met de realisatie dat je je eigen werkelijkheid vormgeeft in verhalen, zoals je die maakt en vertelt. Als je eigen verhaal vertelt, dan....
  • kun je beslissen om je beleving van de werkelijkheid  beperkt te houden. Je vertelt je verhalen dan zo dat jouw manier van naar de wereld kijken altijd wordt bevestigd. Je blijft denken wat je altijd al hebt gedacht. Veel ruimte voor andere mogelijkheden is er niet.
  • kun je ook beslissen de grenzen van hoe jij je werkelijkheid beleeft te verruimen. Wat is nog meer mogelijk? Je bent bereid je je eigen verhaal te onderzoeken. Klopt je verhaal op alle onderdelen? zijn er meer visies mogelijk? Wat zou het je opleveren als je je verhaal anders vertelt? Nieuwe inzichten wellicht? 
Met hulp van De dans van de held kun je effectief spelen met je verhaal en dus met jouw beleving van de werkelijkheid. Je schakelt relatief eenvoudig in perspectief èn in paradigma. Je maakt je denkraam groter. Welke crisis kan daar tegenop?

    Naast de inhoudsdeskundige ben ik natuurlijk ook performer (Keridwen's Tales & Theatre).
    • Presenteren of spreken in het openbaar heet bij Keridwen speakershows. 
    •  De vorm,waarin je presentatie giet, is naast de inhoud immers ook van wezenlijk belang om het publiek te kunnen (blijven) boeien. 
    • Daarnaast ben ik een zwerver: trekken is voor mij belangrijker dan reizen. Een presentatie moet niet vast liggen (zeker niet door de dictatuur van slides!). Doel en  hoofdlijnen moet je in je hoofd hebben Evenals een heldere rode draad, waar je misschien vaak van afwijkt, maar altijd weer probleemloos en inzichtelijk naar terug kunt. Kortom: wees goed te volgen voor je publiek. Ga onderweg wel de interactie aan met je publiek. Zorg dat je verhaal bij de mensen aankomt, opdat het hen helpt hun denkraam te vergroten.

    Mijn voorgenomen TED-talk in 2013: ENLARGE YOUR FRAME OF MIND: the Power of Storytelling in Transforming a Crisis
    Wie helpt?


    Marcel van der Pol
    www.KERIDWEN.nl 

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten